Новини

Експерти ГО «НОВА Енергія» провели у Харкові тренінг щодо проблем екологічного моніторингу
26 Вересня 2017

22  вересня у Харкові відбувся тренінг «Особливості збору та поширення інформації щодо результатів екологічного та фінансового моніторингу». У заході взяли участь представники громадськості, регіональних неурядових організацій, ініціативних груп і ЗМІ з Харкова та області.

Метою тренінгу було залучити громадськість та ЗМІ до висвітлення екологічних проблем видобувних регіонів, навчити журналістів та активістів грамотно використовувати дані про стан навколишнього природного середовища, проводити моніторинг виконання екологічних програм, аналізувати джерела надходження коштів до фондів охорони навколишнього природного середовища (ФОНПС).

Відкрила захід керівник субгранту ГО «НОВА Енергія» Олена Агапова. Вона розповіла учасникам тренінгу про стандарти ІПВГ (Ініціативи прозорості видобувних галузей) та систему контролю за використанням коштів, які видобувні компанії сплачують до місцевих бюджетів, можливості їх використання задля покращення стану довкілля та ліквідацію негативних наслідків видобувної діяльності.

Експерт ГО «НОВА Енергія» Юрій Буц виступив з доповіддю про екологічні проблеми, пов’язані з діяльністю видобувних компаній у регіонах, та вплив екологічних забруднень на соціально-економічний розвиток громад видобувних регіонів.

Ліна Плющакова, експерт ГО «НОВА Енергія», розказала про проблеми державної системи моніторингу навколишнього природного середовища в Україні, суть і завдання державного екологічного моніторингу.

Після відкритої дискусії та підведення підсумків учасникам тренінгу були вручені сертифікати.