Новини

Триває підготовка Звіту ІПВГ за 2016 рік
31 Травня 2017

29 травня у Міненерговугілля відбулося засідання Багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) стосовно підготовки третього Звіту Ініціативи Прозорості Видобувних Галузей (ІПВГ). Голова Національного секретаріату ІПВГ в Україні Діна Нарежнева презентувала вимоги до компанії -- незалежного адміністратора, яка готуватиме Звіт за 2016 рік. На зустрічі члени БГЗО затвердили технічне завдання для цієї компанії.

Також присутні обговорили валідацію – перевірку відповідності процесу впровадження ІПВГ вимогам Стандарту ІПВГ. Україна проходитиме валідацію у вересні 2017 року. У лютому цього року члени БГЗО відвідали семінар, на якому представники Міжнародного секретаріату EITI розказали, як проходитиме валідація. На засіданні члени БГЗО обговорили  коментарі представників Міжнародного секретаріату EITI до Звіту ІПВГ за 2014-2015 роки та обговорили рекомендації від незалежного адміністратора щодо покращення звітності в рамках ІПВГ.

Завдяки інформації, що отримується під час проведення заходів, які субгрантери Проекту «ЗМФІ-ІІ» регулярно проводять у видобувних регіонах, готуватиметься частина Звіту, що з впровадження ІПВГ у регіонах.