Новини

У Баштанці пройшло навчання з підготовки громадських проектів
12 Червня 2017

9 червня у Баштанці (Миколаївська обл.) відбувся тренінг для тренерів «Підготовка проектів Бюджету участі у Баштанській ОТГ»  за участю представників комісії з питань бюджету участі, працівників Баштанської міської ради, представників громадськості, ЗМІ та зацікавлених мешканців міста.

Сертифікований тренер з громадського бюджету Іван Шкурат на початку заходу ознайомив присутніх з історією виникнення та розповсюдження ідеї громадського бюджету. Тренер розповів про теоретичні основи впровадження громадського бюджету, а саме: основні поняття та визначення громадського бюджету;  загальні вимоги щодо змісту громадських проектів; основні етапи впровадження громадського бюджету, реєстрація проектів.

Усі присутні мали змогу пройти  майстер-клас «Структура проектної заявки та її заповнення», де на практиці тренувалися створювати та оформлювати громадські проекти.

Також учасники виконали вправи на розвиток комунікаційних навичок із взаємодії громадськості та органу місцевого самоврядування при подачі та обробці проектів та ознайомилися з методами та інструментами залучення громадськості до участі у голосуванні та визначенні кращих проектів.

Наприкінці заходу найактивніші учасники отримали сертифікати локальних тренерів.

Захід організовано ГО«НОВА Енергія» за підтримки Баштанської міської ради.

Тренінг проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Розробник електронної системи «Громадський проект» — ГО SocialBoost.