Новини

У Чугуєві відбувся круглий стіл та тренінг щодо запровадження бюджету участі
26 Вересня 2017

15 вересня у Чугуєві (Харківська область) розпочалося подання громадських проектів за допомогою е-платформи «Громадський проект». У цей же день відбувся круглий стіл на тему «Громадський проект м. Чугуїв» за участі представників міської ради, Номінаційного комітету з питань впровадження бюджету участі, громадських активістів, ЗМІ та авторів громадських проектів минулого року.

Тетяна Красільнікова, начальник відділу економічного розвитку та залучення інвестицій Чугуївської міської ради, ознайомила присутніх із правилами розподілу бюджетних коштів у рамках бюджету участі, розказала про терміни подачі проектів та голосування за подані ініціативи. Також вона розповіла про вимоги та обмеження щодо змісту проектних пропозицій оновленого бюджету участі міста.

Голова ради ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко розказав учасникам про USAID проект «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження», у рамках якого Чугуїв отримує методологічну, технічну та інформаційну підтримку під час реалізації всіх етапів впровадження бюджету участі.

Також експерти «НОВА Енергія» провели тренінг-практикум «Електронна платформа для автоматизації процесів бюджету участі» для представників міської ради, громадськості та ЗМІ. Дарія Фастова, менеджер із комунікаційних технологій ГО «НОВА Енергія», розповіла про методи та інструменти залучення громадськості до участі в конкурсі громадських проектів: на етапі їх подачі, голосування та моніторингу за їх реалізацією. Сергій Омелічкін, експерт ГО «НОВА Енергія», ознайомив присутніх з роботою е-платформи «Громадський Проект», зокрема, як зареєструватися у системі за допомогою BankID ПриватБанк,НБУ та ЕЦП; реєструвати особистий кабінет на е-платформі, формувати онлайн заявки та голосувати за проекти.