Новини

Учасники круглого столу в Сумах обговорили запровадження бюджету участі
07 Липня 2017

5 липня у Сумах відбулося засідання круглого столу на тему «Платформа Громадський проект м. Суми». У заході взяли участь представники Сумської міської ради, координаційної ради з імплементації бюджету участі, ініціативних груп, громадськості та ЗМІ.

В рамках круглого столу експерти ГО «Нова Енергія» представили учасникам електронну платформу Громадський проект, яка дозволяє жителям міста брати участь в конкурсі громадських проектів. Також вони розповіли учасникам круглого столу про інструменти та способи залучення громадськості на всіх етапах впровадження громадського бюджету.

Захід розпочався з вітального слова міського голови Олександра Лисенка. Голова ГО «НОВА Енергія» Віталій Филенко розповів про інформаційну  підтримку та освітні заходи з розробки проектів, що проходитимуть у місті.

Про впровадження електронної платформи Громадський проект розказав експерт ГО «НОВА Енергія» Сергій Омелічкін. Співголова Координаційної ради Лариса Скиртач розказала про оновлення Положення про громадський бюджет м. Суми та організаційну групу у міській рад, відповідальної за подачу проектів.  

Захід організовано ГО «НОВА Енергія» за підтримки Сумської міської ради.

Круглий стіл проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні», який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Розробник електронної системи «Громадський проект» — ГО SocialBoost.