Новини

Засідання Національної консультаційної ради з ПЦМ
30 Вересня 2008
Мeeting of the National Advisory Board on PPB

Останнє засідання Національної Консультаційної Ради з ПЦМ                                                      
    У вівторок, 30 вересня 2008 р. в приміщенні Великої конференц-зали НАН України відбулось останнє засідання Національної консультаційної ради (НКР) з питань програмно-цільового методу бюджетування (ПЦМ) в рамках гранту, наданого проектом «Реформа місцевих бюджетів в Україні» (РМБУ) за фінансування Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
    
На цей раз темою засідання, головував на якому Анатолій Максюта, перший заступник Міністра економіки України, стало обговорення актуальних питань середньострокового бюджетування в Україні відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2008 р. № 282. 
     З презентацією по цьому питанню виступила Ірина Щербина, генеральний директор ІБСЕД, яка поінформувала учасників засідання про основні відмінності Постанови №282 від подібних документів попереднього періоду, про особливості та складові середньострокового бюджетного процесу. Пані Щербина зробила огляд основних прогнозних показників економічного і соціального розвитку України на 2010-2012 рр., а також показників доходів та видатків зведеного бюджету.

     Жвава дискусія розгорнулася навколо питання щодо можливості використання цієї постанови як основи для середньострокового бюджетування, а також плану дій та окремих кроків, які необхідно здійснити.

     Друга частина засідання була присвячена питанню подальшої підтримки Програмно-цільового методу бюджетування на місцевому рівні, по якому виступив Андрій Нестеренко, спеціаліст з управління проектами Офісу економічного зростання USAID. Він повідомив про наступний етап підтримки такого важливого і вкрай актуального сегменту як ПЦМ вже в рамках нового проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» за фінансування USAID, реалізацію якого ІБСЕД розпочинає з 1 жовтня 2008 р. 
    В роботі Національної консультаційної ради взяли участь Зиновій Шкутяк,  народний депутат ВР України, представники профільних департаментів Міністерства економіки,  Міністерства фінансів України, Державного казначейства України, Головного фінансового управління Київської Державної адміністрації, Агенції США з міжнародного розвитку (USAID), Асоціації міст України, проекту USAID «Реформа місцевих бюджетів» та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень.

Програма засідання

Матеріали засідання