Новини

Екперти ІБСЕД взяли участь у роботі міжвідомчої робочої групи при Міністерстві фінансів України "Бюджект для громадян"
19 Липня 2018

19 липня 2018 року відбулосе чергове засідання міжвідомчої робочої Міністерства фінансів України групи "Бюджект для громадян"

1. Під час зустрічі було проаналізовано статус реалізації проекту Є-data. Олександр Щелоков, керівник проекту Є-data, відзначив низку показників у роботі  Єдиного веб-порталу використання публічних коштів:

- якість порталу e-data.gov.ua значно покращилася, про що свідчать експертні оцінки користувачів порталу (дані анкетування бухгалтерів);

- за перше півріччя 2018 року на портал внесено на 18% документів більше, ніж  у аналогічному періоді 2017 року;

Керівник проекту Є-data запропонував у другому півріччі більше акцентувати увагу  на вдосконаленні функціоналу порталу для тих, хто його наповняє (для бухгалтерів).

2. Презентована до концепція/формат проведення опитування користувачів порталу та методика проведення аудиту якості внесення інформації на портал.

3. Розробку та тестування модулю  «Бюджет для громадян» (Open Budget) перенесено на друге півріччя 2018 року. Про це повідомив директор  ДУ «Відкриті публічні фінанси» Олександр Комареус. Причиною відтермінування стало не підписання договору між Міністерством фінансів України та ДУ «Відкриті публічні фінанси» щодо розробки та запуску другого модулю проекту Є-data «Бюджет для громадян».