Новини

Навчання у Львові
24 Квітня 2009
Training in Lviv

У Львові пройшов тренінг з ПЦМ бюджетування 

   

23 квітня 2009 р. у Львові відбувся одноденний тренінг на тему «Інструктивні матеріали по запровадженню Програмно-цільового методу (ПЦМ) формування та виконання місцевих бюджетів». В тренінгу, що був організований ІБСЕД спільно з Міністерством фінансів України, взяли участь 38 представників місцевих фінансових органів, управлінь освіти та охорони здоров’я Львівської області, міст Львів, Дрогобич, Моршин, Стрий, Червоноград, а також Жидачівського та Стрийського районів.

    Захід відкрив представник Головного фінансового управління Львівської ОДА, який привітав учасників зустрічі, відзначив важливість продовження експерименту із запровадження ПЦМ в пілотних містах та районах Львівської області, а також зробив наголос на необхідності отримання теоретичних знань та набуття практичних навичок при його запровадженні на місцях.

    З учасниками працювали досвідчені тренери Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД), які ознайомили їх з теоретичними основами ПЦМ, інструктивними матеріалами та практичними аспектами його застосування відповідно до методологічних документів, розроблених Міністерством фінансів України.

   Під час навчання учасники розглянули елементи бюджетних програм, правила заповнення бюджетних запитів для підготовки проекту місцевого бюджету на плановий рік, правила складання паспорта бюджетної програми, а також вимоги до складання квартального та річного звітів про виконання паспорта бюджетної програми.

    Це вже другий захід із серії навчань з ПЦМ бюджетування, що проводяться у 2009 р. в 4 пілотних областях (Луганській, Львівській, Житомирській та АР Крим) відповідно до Плану дій із запровадження ПЦМ у місцевих бюджетах, розробленого Міністерством фінансів України спільно з ІБСЕД. Перший тренінг пройшов в Житомирі 23 березня, у другій половині травня подібні навчання буде проведено для фахівців місцевих фінансових органів Луганської області та АР Крим.

     Навчання проходять в рамках продовження спільної роботи Міністерства фінансів України разом з Інститутом бюджету у напрямку подальшого запровадження ПЦМ бюджетування на місцевому рівні, що є одним з ключових компонентів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», реалізацію якого ІБСЕД розпочав в жовтні 2008 р. за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).