Новини

ОТГ Рівненщини одні з кращих в організації управління місцевими фінансами
01 Грудня 2019

Експертами Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД), у співпраці з Рівненським Центром розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», проведено оцінку фінансового менеджменту двох Рівненських громад: Клеванської та Малолюбашанської.

Днями результати оцінки представили у громадах радниця з питань місцевих фінансів  ЦРМС Ірина Кондратюк та експертка ІБСЕД Тетяна Паутова.

Основною метою оцінки фінансового менеджменту є підтримка громад для налагодження ефективності управління їх фінансовими ресурсами. Як розповіла Ірина Кондратюк, щоб досягти стратегічних цілей розвитку та стати привабливим місцем для життя своїх громадян, а також для створення та розвитку бізнесу, керівництву громади необхідно знати фактичний стан існуючої системи управління фінансами в ОТГ, включаючи сильні та слабкі сторони, переваги та недоліки.

«Для проведення оцінки системи фінансового менеджменту Програмою «U-LEAD з Європою» на Рівненщині були відібрані Клеванська та Малолюбашанська ОТГ. Насамперед, це свідчить про відкритість громад. І результати оцінювання показують, що в обох громадах на високому рівні організоване управління місцевими фінансами. Більше того – результати оцінки є одними з найкращих в Україні! Однак експертами надані певні рекомендації за результатами перевірки. Вони, сподіваюся, будуть впроваджені громадами», – зазначила вона.

Такий зовнішній аудит дозволить громадам побачити свої помилки і виправити їх без наслідків. Позаяк недоліки, виявлені перевірками державних контролюючих органів, зазвичай, призводять до штрафних санкцій.