Новини

ПАРР провела низку заходів із впровадження бюджету участі
31 Березня 2017

ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» (ПАРР) провела низку заходів з впровадження бюджету участі у містах

Спільно із залученими експертами Іриною Стасюк, Андрієм Токарським та Юлією Гвоздович ПАРР провела навчання по громадському бюджетуванню для представників міської адміністрації, депутатів та активних громадян у Жовтих Водах та Вільногірську Дніпропетровської області.

На семінарі 9го березня у Вільногірську мешканці міста пройшли навчання щодо можливостей приймати участь у бюджетному процесі.

Семінар 15 березня у Жовтих Водах на цю ж тему став також додатковим приводом для городян дізнатися, що Жовтоводська міська рада відкрила прийом проектів бюджету участі.

21 і 22 березня експерт Юлія Гвоздович поділилася досвідом Львівської міської ради у впровадженні бюджету участі та допомогла жителям Вільногірська і Жовтих Вод  розробити їхні проекти. Участь у заході також взяв Володимир Василенко, міський голова Вільногірську.

ПАРР провела також серію засідань робочих груп з розробки та внесенню змін до існуючих нормативних документів з громадського бюджетування.

14 та 22 березня у Жовтих Водах експерти Ірини Стасюк та Андрій Токарський допомогли працівникам Жовтоводської міської ради та громадського активу внести важливі правки до Положення про громадський бюджет м. Жовті Води. 29 березня ці зміни були затвердженні рішенням виконкому Жовтоводської міської ради. З Положенням можна ознайомитися за посиланням

Допомогу у розробці Положення для проведення першого циклу громадського бюджету Вільногірська надав Андрій Токарський на засіданні робочої групи 28 березня.

30 березня необхідні зміни до Положення обговорили на першому засіданні робочої групи у Тернополі.