Новини

ПЦМ в Криму
09 Квітня 2009
Фінансисти міст і районів АР Крим обговорили етапи впровадження ПЦМ бюджетування на місцевому рівні 

     
9 квітня 2009 р. в Міністерстві фінансів Автономної Республіки Крим відбулась зустріч керівників Автономної Республіки Крим, міських голів, начальників фінансових управлінь з представниками Міністерства фінансів України та Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). За круглим столом зібрались керівники міст Сімферополь, Ялта, Алушта, Джанкой, Евпаторія, а також Бахчисарайського та Совєтського районів, бюджети яких визначено пілотними для проведення державного експерименту із впровадження Програмно-цільового методу (ПЦМ) планування і виконання місцевих бюджетів в АР Крим
     Мета зустрічі - координація подальшої діяльності всіх сторін, залучених до проведення експерименту по запровадженню Програмно-цільового методу (ПЦМ) планування і виконання місцевих бюджетів в АР Крим та обговорення завдань реалізації першого етапу Плану дій. 
     Захід відбувся в рамках продовження спільної роботи Міністерства фінансів України спільно з ІБСЕД у напрямку подальшого впровадження ПЦМ бюджетування на місцевому рівні, що є одним з ключових компонентів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», реалізацію якого ІБСЕД розпочав в жовтні 2008 р. за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
     Семінар в Сімферополі відкрив Міністр фінансів Автономної Республіки Крим Павло Токарєв, який відзначив актуальність і важливість продовження експерименту із запровадження ПЦМ в пілотних містах АР Крим як необхідної умови підвищення ефективності управління місцевими фінансами, а за умов фінансової кризи і додаткових можливостей залучення інвестиційних і кредитних ресурсів.
     Від Міністерства фінансів України до учасників звернулась директор Департаменту місцевих бюджетів Галина Маркович, яка ознайомила присутніх з основними принципами проведення експерименту по впровадженню Програмно-цільового методу складання і виконання бюджетів у пілотних регіонах. Із завданнями та заходами першого етапу Плану дій із впровадження ПЦМ на місцевому рівні учасників зустрічі ознайомила Генеральний директор ІБСЕД Ірина Щербина. 

     

Підготовлено за матеріалами інформаційного порталу Міністерства Фінансів Автономної Республіки Крим.