Новини

Робоча група із запровадження ПЦМ
29 Січня 2009
Working Group for PPB implementation

 Засідання Міжвідомчої робочої групи в Міністерстві фінансів України

      29 січня 2009 р. під головуванням заступника Міністра фінансів України Мярковського А.І. відбулось чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з проведення підготовчої роботи щодо розробки методологічних засад запровадження програмно-цільового методу (ПЦМ) складання та виконання місцевих бюджетів.
      Участь в засіданні взяли представники Міністерства фінансів України, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров’я України, а також експерти Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень.
      Засідання стало наступним кроком реалізації завдань наказу Міністерства фінансів України №1172 від 22 вересня 2008 року та проекту ІБСЕД «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», зокрема його компоненту, що передбачає надання допомоги Уряду України при впровадженні Програмно-цільового методу (ПЦМ) бюджетування в чотирьох областях України за державної підтримки.
      Міністерство фінансів України подякувало ВГО «ІБСЕД» за передачу програмного забезпечення «Бюджетний процес», яке дозволяє автоматизувати роботу з виконання бюджету у ПЦМ форматі на рівні міст. В подальшому зазначене програмне забезпечення буде доопрацьовано з урахуванням змін методологічної бази ПЦМ.
      Також, під час засідання було розглянуто питання щодо стану проведення підготовчої роботи та першочергових заходів із запровадження ПЦМ складання та виконання місцевих бюджетів. Зокрема зазначено, що спільно фахівцями відділу реформування та стратегії розвитку місцевих бюджетів Департаменту місцевих бюджетів Міністерства фінансів України та Інституту бюджету опрацьовано та підготовлено методологічні документи щодо запровадження ПЦМ на місцевому рівні. Напрацьовані матеріали направлено на розгляд усім членам Робочої групи.
      Окрім того, заступник Міністра фінансів України попросив ІБСЕД терміново долучитись до роботи з підготовки пропозицій до змін Бюджетного кодексу України, які будуть подані на розгляд Верховної Ради у другому читанні.
      Робочою групою відібрано 26 бюджетів у чотирьох пілотних регіонах України, де в першу чергу буде проводитись експеримент із запровадження ПЦМ.