Новини

Завершено серію тренінгів з фінансового планування
19 Квітня 2011
Financial Planning Training in Sevastopol
   19 квітня 2011 р. експерти Інституту бюджету завершили проведення серії тренінгів з фінансового планування при складанні Стратегічного плану економічного і соціального розвитку, Програми з енергозбереження міст, відібраних спільно з проектом «Реформа міського теплопостачання» (MHR).
   На заключному з цієї серії тренінгу, що відбувся в Севастополі, зібрались фахівці департаментів та галузевих управлінь Севастопольської міської державної адміністрації (управління фінансів, управління економіки, управлінь капітального будівництва та житлово-комунального господарства), працівники комунальних підприємств міста та представники громадських організацій міста, всього – 15 осіб.
   Під час навчання було розглянуто питання, пов’язані з методологічними основами стратегічного планування,  механізмами забезпечення координації стратегічних документів і бюджету розвитку на основі програмно-цільового методу (ПЦМ) у бюджетному процесі, новими підходами у фінансуванні проектів розвитку міської інфраструктури. Учасники тренінгу мали можливість закріпити отримані знання та навички в ході виконання практичних завдань з планування та фінансового обґрунтування інвестиційного проекту, програми, плану розвитку території.
   Наприкінці тренінгу учасники висловили подяку за отримані знання, зокрема представники Громадської Ради при Севастопольській міській державній адміністрації, які зацікавлені у переході від постатейного методу  виконання бюджету міста до бюджету за ПЦМ, назвали корисною інформацію про можливості залучення нових джерел фінансування проектів розвитку міської інфраструктури та розроблення конкретних схем та фінансових механізмів, що при цьому застосовуються.