Новини

Експерти Інституту бюджету надають партнерську допомогу
25 Лютого 2011
Budget Institute workshop for senior officials in Kherson oblast
    В рамках партнерської допомоги проекту «Підтримка реформи державної служби в Україні», що реалізується Школою вищого корпусу державної служби за підтримки ПРООН та Уряду Ірландії, експерти Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень провели навчання на тему «Нове у бюджетному законодавстві, ПЦМ та середньострокове планування, бюджет розвитку та інші джерела і механізми реалізації інвестиційних проектів».
    Учасниками заходу, який відбувся 25 лютого 2011 р. в місті Херсон, стали близько 30 осіб - представників керівного складу Херсонської обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій в Херсонській області, Південного регіонального відділення Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу, Школи вищого корпусу державної служби, а також Управління державної служби Головного управління державної служби України в Херсонській області.
    В ході теоретичної та практичної сесій тренінгу учасники навчались пов’язувати стратегії розвитку регіону з його бюджетом, забезпечувати ефективність видатків, спрямованих на їх досягнення, а також проводити моніторинг та оцінку виконання бюджетних програм.
    Захід пройшов в рамках реалізації четвертого тренінгового модуля «Місцеві фінанси та фінансовий менеджмент»
комплексної навчальної програми, розробленої для керівників місцевих органів виконавчої влади у Херсонській області на 2011 рік.
    Зазначена програма має на меті розвиток висококваліфікованих управлінських кадрів на регіональному рівні, набуття ними лідерських і управлінських навичок, необхідних для оперативного реагування на вимоги та виклики, що виникають у зв'язку з проведенням економічних та адміністративної реформ.