Новини

Київрада затвердила положення про громадський бюджет
23 Грудня 2016

22 грудня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Положення про громадський бюджет м. Києва. Відповідно до Положення, автором проекту може бути не лише житель Києва, а й громадяни інших міст та іноземці. Ініціатива може стосуватися благоустрою, інфраструктури, ремонту будинку, тощо. У документі передбачено поділ проектів на великі та малі, в залежності від вартості.

“Максимальна вартість малого проекту не повинна перевищувати 300 тис. грн, великого – 3 млн грн. На пілотне впровадження у 2017 році Київ виділив 50 млн грн (до 1 млн грн на 1 проект) і далі цю суму планується збільшувати. Вже подано 497 проектів на загальну суму понад 330 млн. грн. Зараз триває експертиза проектів на можливість реалізації”, - зазначив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков.

Експерти USAID проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» розробили методологію бюджету участі для Києва, що була взята за основу при створенні Положення про громадський бюджет м. Києва.