Новини

Напрацювання Інституту бюджету
25 Листопада 2010
Напрацювання ІБСЕД дозволять формувати місцеві бюджети у відповідності до Бюджетного Кодексу

     В рамках виконання завдань проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» за підтримки USAID, а також на виконання рішень Міжвідомчої робочої групи від 02.11.2010 р., експерти  Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень розробили проект Типового кодифікатора бюджетних програм місцевих бюджетів з порівняльною таблицею відповідності бюджетних програм тимчасовій класифікації видатків місцевих бюджетів та функціональній класифікації видатків. 
     З урахуванням цих напрацювань Інститут бюджету запропонував новий порядок формування коду програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів, який забезпечить його унікальність та дозволить здійснювати аналіз планування та виконання місцевих бюджетів за окремими параметрами (в розрізі головних розпорядників бюджетних коштів, в розрізі окремих галузей бюджетної сфери, в розрізі окремих бюджетних програм тощо).
     Напрацьовані матеріали були презентовані в ході засідання Круглого столу на тему «Підтримка реформ робочою підгрупою «Регіональний розвиток та реформа міжбюджетних відносин», що відбулося 23 листопада 2010 року у м. Житомир.
     Фахівці ІБСЕД продовжують роботу над розробкою нової (двозначної) типової відомчої класифікації видатків місцевих бюджетів.