Новини

NISPAcee
28 Травня 2012
NISPAcee

Конференція «Державне управління Схід та  Захід: двадцять років розвитку»

   Експерти Інституту взяли участь у 20-й річній конференції «Державне управління Схід та  Захід: двадцять років розвитку», яка проходила у місті Охрід (Республіка Македонія), з 23 по 26 травня 2012 року. Захід було організовано Мережею інститутів і шкіл державного управління Центральної і Східної Європи (NISPAcee) у співпраці з Університетом ім. Святого Клімента Охрідського. ІБСЕД приєднався до мережі  NISPAcee у напрямку покращення державного управління, зокрема у сфері державних фінансів ще у 2007 році.
   Цьогорічна конференція NISPAcee була присвячена розгляду минулого та аналізу майбутнього розвитку адміністративної та фіскальної політики у країнах Центральної і С
хідної Європи і Центральної Азії.
Програма Конференції містила ряд загальних сесій, робочих засідань з основної теми конференції, засідань експертних груп, форумів і спеціалізованих робочих груп, розподілених за темами і зосереджених на роботі над конкретними питаннями державного управління.
   Учасниками конференції було розглянуто вплив економічної кризи на державні фінанси і стійкість податково-бюджетної політики на прикладі країн Європи, а також, досвід запровадження програмного бюджету. Обговорено ряд поточних питань стосовно змін у фіскальній  політиці за останні роки та їх наслідки у різних країнах, зокрема еволюція податку на нерухомість у Чеській Республіці та Словаччині, розвиток та сучасний стан і проблеми податкової системи Республіки Молдова. Також учасниками було порушено ряд питань щодо місцевих бюджетів зокрема досвід Угорщини у здійсненні запозичень місцевою владою; ступінь децентралізації та зміни пріоритетів витрат місцевих бюджетів у Польщі, тощо.

Детальніше про конференцію можна дізнатися тут.