Новини

ПЦМ
24 Березня 2009
PPB

Тренінг з ПЦМ бюджетування для фінансистів Житомирської області

      24 березня 2009 р. в Житомирі відбувся одноденний тренінг на тему «Інструктивні матеріали по запровадженню Програмно-цільового методу (ПЦМ) формування та виконання місцевих бюджетів». В тренінгу, що був організований ІБСЕД спільно з Міністерством фінансів України, взяли участь 35 представників місцевих фінансових органів, управлінь освіти та охорони здоров’я Житомирської області, міст Житомир, Коростень, Малин, Новоград-Волинський, а також Житомирського та Овруцького районів.
     З учасниками працювали досвідчені тренери Інституту бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД), які ознайомили їх з теоретичними основами ПЦМ, інструктивними матеріалами та практичними аспектами його застосування відповідно до методологічних документів, розроблених Міністерством фінансів України.
     Під час навчання учасники розглянули елементи бюджетних програм, правила заповнення бюджетних запитів для підготовки проекту місцевого бюджету на плановий рік, правила складання паспорта бюджетної програми, а також вимоги до складання квартального та річного звіту про виконання паспорта бюджетної програми.
     Це перший захід з серії подібних навчань, що пройдуть протягом березня-квітня 2009 р. в 4 пілотних областях (Луганській, Львівській, Житомирській та АР Крим) відповідно до Плану дій із запровадження ПЦМ у місцевих бюджетах, розробленого Міністерством фінансів України спільно з ІБСЕД.
     Навчання проходять в рамках продовження спільної роботи Міністерства фінансів України разом з Інститутом бюджету у напрямку подальшого запровадження ПЦМ бюджетування на місцевому рівні, що є одним з ключових компонентів проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», реалізацію якого ІБСЕД розпочав в жовтні 2008 р. за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).