Новини

Підтримка реформ робочою підгрупою «Регіональний розвиток та реформа міжбюджетних відносин»
23 Листопада 2010
Support of Reforms Provided by the Regional Development and Interbudgetary Relations Reform Working Subgroup

    23 листопада 2010 р. в м. Житомир в приміщенні Житомирської ОДА відбувся круглий стіл на тему «Підтримка реформ робочою підгрупою «Регіональний розвиток та реформа міжбюджетних відносин». Захід було організовано Інститутом бюджету спільно з Міністерством фінансів України в рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи».
     В ході засідання було розглянуто стан виконання Плану заходів робочої підгрупи «Регіональний розвиток та реформа міжбюджетних відносин» Комітету з економічних реформ на 2010 рік, Державних цільових програм та їх результат, зокрема, досвід застосування програмно-цільового методу планування та виконання місцевих бюджетів у Житомирській області, а також типовий перелік бюджетних програм та оновлений кодифікатор бюджетних програм. 
     Участь у заході взяли: заступник голови Житомирської облдержадміністрації І. Орлов, заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва С. Романюк, представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Головного фінансового управління Житомирської ОДА,  галузевих управлінь Житомирської міськради, експерти ІБСЕД – всього понад 30 учасників.
   Окрім того, був презентований законопроект «Про державну підтримку об’єднання сільських територіальних громад». Метою об’єднання таких громад є створення гідних умов життя в сільській місцевості. Ті сільські ради, котрі будуть об’єднуватись, повинні мати компактне розташування, а держава протягом 3-х років допомагатиме новим сільським радам. Даний законопроект розроблений Міністерством регіонального розвитку та будівництва.
   Також на засіданні обговорювались питання, які спрямовані на підвищення економічної спроможності місцевого самоврядування, а саме – програмно-цільовий метод складання місцевого бюджету. Представники фінансових служб області розповіли про досвід впровадження програмно-цільового методу у своїй роботі, визначили наявні проблемні питання та зазначили вагомий економічний ефект від впровадження даного методу.

З матеріалами заходу Ви можете ознайомитись тут:

Програма та склад учасників засідання

Презентації учасників засідання