Новини

Презентація програмного забезпечення
31 Жовтня 2008
Presentation on Software Support

Координаційна зустріч в ІБСЕД 

      З 1 жовтня 2008 року Інститут бюджету розпочав виконання нового проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», що реалізується за підтримки Американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Одним з найважливіших напрямків цього проекту є забезпечення подальшої підтримки бюджетних реформ, підсилення спроможності місцевих органів самоврядування щодо розробки реалістичних стратегій розвитку муніципальної інфраструктури, а також використання програмно-цільового методу бюджетування на державному та місцевому рівнях задля реалізації зазначених стратегій в пілотних регіонах України.  
     В контексті цього завдання 31 жовтня 2008 р. в приміщенні ІБСЕД відбулась координаційна зустріч організацій, які реалізують в Україні проекти, націлені на реформування бюджетної системи. 
      В зустрічі взяли участь представники Міністерства фінансів України, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID),експерти ІБСЕД, фахівці проекту USAID  «Реформа місцевих бюджетів», а також керівництво нового проекту Світового Банку «Підвищення ефективності системи управління державними фінансами», який нещодавно розпочав свою діяльність в Україні і має співзвучні з ІБСЕД цілі, зокрема у напрямку зміцнення  системи управління державними фінансами задля підвищення ефективності функціонування та прозорості бюджетного процесу. 
      Під час  зустрічі експерти проекту «Реформа місцевих бюджетів» презентували програмне забезпечення, необхідне для ефективного формування місцевих бюджетів за Програмно-цільовим методом (ПЦМ), що є запорукою раціонального використання бюджетних коштів, підвищення якості суспільних послуг та забезпечення прозорості при розподілі ресурсів й прийнятті рішень.  
      Даний софт, що має назву «Бюджетний процес», було розроблено в рамках проекту USAID  «Реформа місцевих бюджетів в Україні» (РМБУ), який впродовж трьох років успішно сприяв запровадженню програмно-цільового методу бюджетування (ПЦМ) на національному і місцевому рівнях. 
     Програма «Бюджетний процес» - простий і зручний інструмент управління бюджетом, спрямований на збільшення ефективності використання коштів місцевих громад у тому, що стосується планування, виконання та аналізу бюджетів, складених як за програмно-цільовим, так і за «традиційним» (постатейним) методами. Функціональні можливості даного софту дозволяють формувати місцеві бюджеті на всіх стадіях бюджетного процесу (від заповнення бюджетних запитів до підготовки звіту про виконання бюджету). 
     Підводячи підсумки зустрічі, учасники обговорили подальші плани щодо узгодження дій між проектами, необхідність регулярного підтримання зв’язку та координації зусиль з метою запобігання дублювання та задля підвищення ефективності реалізації зазначених проектів.