Новини

Пропозиції ІБСЕД враховано
02 Лютого 2010
Пропозиції експертів ІБСЕД враховано в законопроекті 

     Комітет Верховної Ради України з питань податкової та митної політики висловив щиру подяку експертам ІБСЕД за активну позицію, що займає Інститут бюджету в питаннях реформування податкової системи в Україні, та за експертні оцінки, що надавалися фахівцями Інституту у 2009 р. в рамках реалізації завдань проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», зокрема у напрямку удосконалення законодавства, спрямованого на збільшення надходжень до місцевих бюджетів. Так пропозиції ІБСЕД було враховано, зокрема, при розробці таких законопроектів як «Про місцеві податки і збори» та «Про спрощену систему оподаткування». 
     Пізніше експертами ІБСЕД було підготовлено та подано в Комітет ВР України з питань податкової та митної політики ряд пропозицій та доповнень до законопроекту «Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про плату за землю» (реєстраційний номер 5265 від 22/10/2009, законопроект зареєстровано депутатами ВР України С.Соболєвим та В. Дюбелем). 
     Зокрема, до законопроекту було внесено пропозиції, що стосуються віднесення плати за землю до переліку місцевих податків та зборів, оподаткування підземних приміщень, оподаткування земель, відведених під житлове будівництво, інше. Слід зазначити, що даний законопроект (№5265) містить ряд положень, ініційованих експертами ІБСЕД, і в тому самому формулюванні, що їх було запропоновано фахівцями Інституту бюджету.
     Отже, керівництво Комітету запросило експертів ІБСЕД до подальшої роботи по доопрацюванню зазначеного законопроекту та активної співпраці у напрямку реформування податкової системи України та забезпечення прозорості фіскальних відносин.