Новини

Проведення тренінгів
20 Грудня 2011

Проведення тренінгів для представників комунальних підприємств
   До участі у тренінгах, які проводились у період з 19 по 20 грудня, були запрошені представники комунальних підприємств, що у будь-якому вигляді отримують кошти з бюджету міста, представники Головних розпорядників коштів та розпорядників нижчого рівня, які опікуються питаннями у сфері діяльності вищезгаданих підприємств. Тренінги були спрямовані на підвищення ефективності фінансового планування комунальними підприємствами в контексті пріоритетів розвитку міста, визначення ефективних джерел фінансування планів, середньострокового планування з елементами Програмно-цільового методу.
Учасники тренінгів набули навичок з ефективного управління коштами у середньостроковій перспективі. Зокрема, вивчили механізми забезпечення взаємозв’язку бюджетних програм із Стратегією розвитку міста та цільовими програмами, що забезпечить відображення щорічного рівня досягнутих стратегічних цілей при виконанні бюджетних програм та забезпечить послідовність кроків для досягнення цих цілей. Крім того, учасники тренінгу ознайомились з методикою планування видатків на середньострокову перспективу. Такі знання будуть використані розпорядниками бюджетних коштів при плануванні своїх бюджетів на наступні за плановим два бюджетні періоди відповідно до вимог Бюджетного кодексу. Застосування методики середньострокового планування видатків забезпечить фінансове підґрунтя для виконання Стратегії розвитку міста та підвищать ефективність використання бюджетних коштів шляхом їх концентрації на чітко визначених пріоритетах.
Використання набутих під час тренінгів знань допоможе комунальним підприємствам м. Києва при розробці інвестиційних проектів, особливо у сфері енергоефективності та енергозбереження, впровадження яких дозволить отримати економію видатків на енергоносії до 25% за рік.