Новини

Прозорість видобувних галузей: міжнародний досвід
25 Січня 2017

Стандарт забезпечення прозорості впроваджується у 51 країні світу. З чим стикається  Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в інших країнах? Які методи та підходи залучаються?

З метою поширення інформації про світовий досвід впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей серед мешканців видобувних регіонів України, 24 січня ГО «Палата податкових консультантів України» в рамках USAID проекту ЗМФІ-ІІ провела вебінар, у якому участь взяли представники Національного інституту з управління природними ресурсами Великобританії та коаліції «Публікуй, що платиш» (Publish What You Pay).

Джозеф Вільямс, старший експерт з адвокації та член Багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) ІПВГ Національного інституту з управління природними ресурсами Великобританії, розповів про досвід впровадження ІПВГ у країні: https://www.youtube.com/watch?v=pjvTcvF3nn0

Еміль Омаров, регіональний координатор Євразії з Національного секретаріату коаліції “Публікуй, що платиш”, поділився інформацію щодо світового руху впровадження прозорості видобувних галузей, який почався у 2002 році через об’єднання громадських організацій у коаліцію “Публікуй, що платиш”, та отримав підтримку урядів: https://youtu.be/01bUxNSwhGw.

Довідково. Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) – незалежний і добровільно підтримуваний на міжнародному рівні стандарт забезпечення прозорості, впроваджується у 51 країні світу. У рамках ІПВГ здійснюється перевірка (аудит) сум платежів, які сплачують видобувні компанії у вигляді обов’язкових податків, зборів та напрямків, по яким такі платежі використовуються урядом. Більше про Ініціативу можна дізнатися на сайті: http://eiti.org.ua.