Новини

Співпраця ЗМФІ-ІІ з Житомиром
06 Серпня 2012

Завдяки співпраці проекту ЗМФІ-ІІ з містом Житомир, у місті буде реалізовано черговий проект з енергозбереження

   Завдяки співпраці проекту ЗМФІ-ІІ з містом Житомир, яка розпочалась ще наприкінці проекту  «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи»   та мала своє продовження у проекті «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у місті буде реалізовано черговий проект з енергозбереження.
  За період роботи з містом експертами  проекту MFSI-ІІ було надано допомогу у підготовці рішень міської ради, звернень до Міністерства фінансів України для отримання погодження здійснення запозичень та інших необхідних документів.

   Результатом співпраці стало підписання кредитної угоди між Житомиром та НЕФКО щодо надання місту 300 тис. євро для підтримки заходів підвищення енергоефективності. Кошти будуть використані для поновлення вуличного освітлення та ремонту муніципальних будівель. Передбачається установка світлодіодних світильників, заміна вікон, поліпшення теплоізоляції стін в дошкільних установах та організація нового теплопункту.
   Очікується, що виконання проекту дозволить економити 560 МВт електроенергії і 316 МВт/год теплової енергії на рік. Це означає скорочення щорічних витрат з бюджету муніципалітету на 721 тис. грн. Що стосується екологічних вигод, викиди СО2 скоротяться приблизно на 483 т / рік.

Детальнійше щодо співпраці можна дізнатися тут.