Новини

Тренінг у Івано-Франківську
10 Грудня 2010
Training in Ivano-Frankivsk
Навчання з фінансового планування для фахівців Івано-Франківська

     10 грудня 2010 р. в Івано-Франківську пройшли навчання з фінансового планування при складанні Стратегічного плану економічного і соціального розвитку, Програми з енергозбереження міста для фахівців управлінь та відділів виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Тренінг проведено експертами ІБСЕД у рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» (MFSI) за підтримки USAID у співпраці з проектом «Реформа міського тепло забезпечення в Україні» (MHR).
     В ході тренінгу було розглянуто питання, пов’язані з методологічними основами стратегічного планування, механізмами забезпечення координації стратегічних документів і бюджету розвитку на основі програмно-цільового методу у бюджетному процесі, новими підходами у фінансуванні проектів розвитку міської інфраструктури. 
     Учасники заходу мали можливість закріпити отримані знання та навички у ході виконання практичних завдань із планування та фінансового обґрунтування інвестиційного проекту, програми, плану розвитку території. Цікавим прикладом інвестиційного проекту став запропонований відділом транспорту і зв’язку проект щодо розвитку мережі міського електротранспорту, зокрема стосовно розширення ліній та маршрутів міських тролейбусів та закупівлі нового рухомого складу. Це дозволило б збільшити спроможність перевезення пасажирів за одиницю часу та розвантажити міські шляхи. Щоб профінансувати цей проект було запропоновано об’єднати кошти місцевого бюджету та приватного інвестора на основі публічно-приватного партнерства у формі фінансового лізингу. За висновками учасників тренінгу такий проект дійсно є суспільно корисним та дозволить зменшити викиди в атмосферу СО2, що мають місце при користуванні автобусами та маршрутними таксі. 
     У навчанні взяли участь 27 працівників галузевих управлінь та відділів Івано-Франківської міської ради, а також Фонду комунальної власності територіальної громади міста.
     Наприкінці тренінгу учасники висловили подяку за отримані знання та висловили бажання до подальшої роботи, зокрема у частині реалізації проекту з енергозбереження  «Підвищення енергоефективності в будівлях навчальних закладів м. Івано-Франківськ», що реалізується за підтримки компанії NEFCO.