Новини

Тренінг в Комсомольську, Полтавська обл.
28 Лютого 2011
Training in Komsomols'k

Тренінг із застосування інноваційних фінансових механізмів в Комсомольську Полтавської області
 

   Екcперти проекту "Зміцнення місцевої фінансової ініціативи", що реалізується ІБСЕД за підтримки USAID, продовжують проведення серії тренінгів у пілотних містах, обраних спільно з проектом "Реформа міського теплозабезпечення" (MHR/USAID), із застосування інноваційних фінансових механізмів під час реалізації проектів інфраструктурного розвитку.

   Черговий тренінг відбувся 28 лютого 2011 р. в місті Комсомольськ Полтавської області. Учасниками навчання стали 25 фахівців Комсомольської міської ради - керівників структурних підрозділів виконавчого комітету, спеціалістів галузевих управлінь та відділів міськради.

   Захід відкрив міський голова Комсомольська Сергій Супрун, який привітав присутніх й  відзначив надзвичайну актуальність тренінгу, оскільки таке навчання дасть можливість його учасникам ознайомились з практичними аспектами застосування інноваційних фінансових механізмів, зокрема, таких як публічно-приватне партнерство.

    В ході тренінгу були розглянуті питання щодо механізмів забезпечення координації стратегічних документів і бюджету розвитку на основі програмно-цільового методу у бюджетному процесі; джерел фінансування планів розвитку та інвестиційних проектів, а саме: економії коштів від енергозбереження, запозичень, надання місцевих гарантій, об’єднання коштів органів місцевого самоврядування і приватних інвесторів на основі механізмів публічно-приватного партнерства. Особлива увага була приділена останнім змінам у нормативно-правовій базі із зазначених питань.

    Учасники навчання мали можливість закріпити отримані знання та навички, виконуючи  практичні завдання з фінансового обґрунтування інвестиційного проекту. Серед найбільш цікавих та актуальних проектів для подальшої реалізації у м. Комсомольськ, запропонованих учасниками тренінгу, слід відзначити такі як «Покращення технічного процесу очистки питної води», «Утилізація теплоенергії для ГЗК» та «Будівництво центрального теплового пункту 6-го мікрорайону».

    Реалізація подібних проектів дозволить залучати кошти, досвід та можливості приватного сектору для вирішення актуальних економічних та соціальних проблем, які складають функції місцевої влади, із зниженням ризиків як для публічного, так і для приватного партнера.