Новини

Тренінг з державно-приватного партнерства
22 Січня 2009
Public-Private Partnership training program

Експерти ІБСЕД взяли участь у тренінгу з державно-приватного партнерства

     20-22 січня 2009 р. експерти ІБСЕД взяли участь в спеціалізованому навчанні з питань державно-приватного партнерства (ДПП), організованому проектом USAID «Державно-приватне партнерство: тренінги для України» на базі Національної Академії державного управління при Президентові України.
     Учасниками тренінгу стали близько 50 представників центральних органів влади, місцевого самоврядування,  приватного сектору, викладачів і аспірантів Національної академії управління,  які зібрались в Києві обговорити правильність прийняття ключових рішень в процесі розбудови інституційного середовища та забезпечення умов, сприятливих для державно-приватного партнерства в Україні, а також розглянути методики комунікацій для відповідних груп.
     З учасниками працювали досвідчені американські тренери з Інституту Державного-приватного партнерства (IP3) (Вашингтон,США), а також провідні українські фахівці. Програма навчання включала презентації основних методик і моделей ДПП, аналіз та обговорення такого партнерства, вправи у групах, підготовку практичних Планів Дій із застосуванням методик, ключових даних та стратегічних варіантів ДПП.
     По результатах тренінгу представники малих груп, на які було поділено всіх учасників, виступили з презентаціями власних проектів ДПП. Презентації було підготовлено на основі вже працюючих в Україні проектів або ідей, що можуть бути реалізовані найближчим часом.
     Державно-приватне партнерство є важливим інструментом для подальшого розширення і вдосконалення інфраструктури й державних послуг із залученням приватного фінансування. В Україні вже були ініціативи з підготовки важливих проектів ДПП у таких галузях як транспорт, житлово-комунальні послуги, енергетика тощо, але особливої актуальності ДПП набуває в умовах реконструкції та створення об»єктів інфраструктури для проведення «Євро-2012».
Тема державно-приватного партнерства є одним з напрямків діяльності проекту MFSI, яка нещодавно обговорювалась під час засідання Національної консультаційної ради, що проводилась ІБСЕД наприкінці грудня 2008 р.
 
Більш детальну інформацію про захід та питання, що розглядались, ви можете знайти в звіті, підготовленому експертами ІБСЕД.