Новини

У Первомайську навчали практичним аспектам роботи з громадськими проектами
09 Червня 2017

8 червня у Первомайську (Миколаївська обл.) відбувся тренінг для тренерів «Підготовка проектів бюджету участі у м. Первомайськ», до якого долучилися представники робочої групи з бюджету участі, працівники Первомайської міської ради, ЗМІ та мешканці Первомайську.

На початку заходу сертифікований тренер Іван Шкурат ознайомив присутніх з теоретичними основами впровадження бюджету участі, зокрема, розповів про основні поняття громадського бюджету, загальні вимоги та обмеження щодо змісту громадських проектів,   та реєстрацію проектів.

Учасники заходу на майстер-класі  «Структура проектної заявки та її заповнення» дізналися про практичні  аспекти підготовки громадських проектів,  тренувалися створювати та оформлювати  кошторис проектів.

Пристуні тако взяли участь в інтерактивній грі «Генерація ідей громадських проектів. Метод Вrainstorm», а також пройшли тренінг щодо навичок із взаємодії громадськості та органу місцевого самоврядування під час подачі та обробки громадських проектів.

Наприкінці заходу найактивнішим учасникам тренінгу «Підготовка проектів бюджету участі у м. Первомайськ» вручили сертифікати локальних тренерів.

Тренінг організовано в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Розробник електронної системи «Громадський проект» — ГО SocialBoost.