Новини

Успіх - Острог та ЕСКО-Рівне
09 Квітня 2010
ІБСЕД допомагає містам в реалізації проектів інфраструктурного розвитку

     В рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» за підтримки USAID, Інститут бюджету надає допомогу містам України в реалізації інвестиційних проектів інфраструктурного розвитку, зокрема в сфері енергозбереження. По цьому компоненту проекту ІБСЕД активно співпрацює з 6 українськими містами -Львів, Черкаси, Рівне, Острог (Рівненська обл), Славутич (Київська обл.) та Комсомольськ (Полтавська обл.).
     Так, успішним результатом тривалої співпраці ІБСЕД, Острозької міської ради та Комунальної енергосервісної компанії м. Рівне (ЕСКО-Рівне) в рамках укладеного сторонами Меморандуму про співпрацю стало направлення 9 квітня 2010 р. в Міністерство фінансів пакету документів відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24/02/2003 р. № 207 «Про затвердження Порядку здійснення запозичень до місцевих бюджетів».
     Зазначений пакет документів містить, зокрема, розроблений за участю експертів  ІБСЕД проект рішення про реконструкцію системи теплопостачання по об’єктах навчально-виховної сфери м. Острог Рівненської області дошкільного навчального закладу № 1 «Ромашка» та дошкільного навчального закладу № 2 «Веселка» на умовах комерційного кредиту, а також обґрунтування відповідності цієї операції вимогам, установленим бюджетним законодавством, щодо здатності в повному обсязі та у визначений строк виконати свої боргові зобов’язання. 
     Особливістю змісту проекту рішення в даному випадку є те, що воно встановлює новий спосіб здійснення запозичень до місцевих бюджетів за механізмом, розробленим експертами Інституту бюджету, і потребувало спеціальних формулювань для узгодження з чинним законодавством.