Новини

Відбувся круглий стіл «Обговорення рекомендацій для сприяння імплементації ІПВГ в Україні за результатами поїздки делегації БГЗО до Норвегії»
01 Липня 2016
A Roundtable Held on Discussing Recommendations for Promoting EITI Implementation in Ukraine Based on Results of MSG Delegation Visit to Norway
  30 червня у м. Київ проект USAID "Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження" провів круглий стіл на тему «Обговорення рекомендацій для сприяння імплементації Ініціативи Прозорості Видобувних Галузей (ІПВГ) в Україні за результатами поїздки делегації багатосторонньої групи зацікавлених осіб (БГЗО) до Норвегії».
   У рамках заходу учасники обговорили рекомендації для покращення процесу імплементації ІПВГ в Україні за результатами поїздки Багатосторонньої групи зацікавлених осіб до м. Осло (Норвегія). Навчальна поїздка була організована проектом ЗМФІ-ІІ для представників органів влади та громадськості з питання впровадження ІПВГ в Україні. Виходячи з набутого досвіду, ключові виклики для подальшого впровадження ІПВГ в Україні, полягають у необхідності: (1) Розробки концепції «Білої книги видобувних галузей України», що є стратегічним баченням пріоритетів та шляхів подальшого розвитку видобувних галузей; (2) Переходу на електронну форму звітування.
   Учасники круглого столу також ознайомилися з рішеннями Правління ІПВГ, цілями та завданнями Комунікаційної стратегії ІПВГ у видобувних регіонах України на поточний рік. 
    Узагальнені рекомендації будуть направлені усім зацікавленим особам з питання впровадження ІПВГ в Україні, зокрема, пані Ользі Бельковій, заступнику Голови Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, для подальшого розвитку Ініціативи в Україні.