Новини

Всеукраїнський бухгалтерський конгрес
12 Липня 2011
Annual Pan-Ukrainian Accounting Congress

Експерти MFSI/ІБСЕД ділились досвідом запровадження ПЦМ з учасниками 5-го Всеукраїнського бухгалтерського конгресу

    З 8 по12 липня  2011 року в м. Ялта пройшов 5-й щорічний Всеукраїнський бухгалтерський конгрес. На запрошення організаторів заходу - Всеукраїнського бухгалтерського клубу за підтримки Київського національного економічного університету – та в рамках інформаційного партнерства експерти проекту MFSI взяли участь в роботі Конгресу.
      Учасниками 5-го Конгресу стали понад 400 представників Міністерства фінансів, Мінсоцполітики, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, Міністерства культури, Міністерства аграрної політики та продовольства, Головного контрольно-ревізійного управління України, Державної податкової служби України, Пенсійного фонду України, Державного Казначейства України, Держкомітету України по водному господарству, громадського сектору, інші.
     Захід був присвячений обговоренню актуальних проблем реформування системи бухгалтерського обліку, оподаткування, освіти й кваліфікації українських бухгалтерів та фінансистів, зокрема з питань удосконалення законодавчого та нормативного регулювання у сфері бухгалтерського обліку, оподаткування, оплати праці та соціального забезпечення, підвищення ефективності використання бюджетних коштів.
    Актуальність цьогорічного зібрання була зумовлена тим, що сьогодні значна кількість українських підприємств зазнають фінансової кризи, яка проявляється у кризі платежів з одного боку, та у збитковій діяльності – з іншого. Особливої уваги та зусиль потребує бюджетна сфера, серед основних завдань якої є удосконалення  бюджетної політики, ефективне використання бюджетних коштів й державного майна. Обговоренню зазначених питань було присвячено засідання тематичних секцій, що відбулись в рамках Конгресу.
     Експерти ІБСЕД/MFSI виступили з доповіддю щодо перспективних напрямів підвищення ефективності використання бюджетних коштів та державного майна із застосуванням програмно–цільового методу. Доповідь викликала жвавий інтерес учасників Конгресу, які дійшли висновку про необхідність підтримки запровадження ПЦМ на усіх стадіях бюджетного процесу.