Новини

Ярмарок бібліотечних інновацій
22 Травня 2012
The Library Innovations Fair

ІБСЕД прийняв участь в Ярмарку бібліотечних інновацій

    21 травня 2012 року Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень долучився до участі в Ярмарку «Сучасна бібліотека: розвиваємо місцеві громади», що відбувся  в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Українській дім».
  Захід був організований програмою «Бібліоміст», Міністерством культури України, Національною парламентською бібліотекою України (НПБУ), Українською бібліотечною асоціацією (УБА), Ресурсним центром «ГУРТ», Програмою сприяння парламенту України II (ПСП II), яка заснована та підтримується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), а також відділом преси, освіти і культури посольства США в Україні.
   Метою Ярмарки було показати на практиці, яким чином сучасні бібліотеки розвивають власні місцеві громади та покращують життя українців у соціальному, культурному та економічному аспектах, а також розповсюдити інформацію про діяльність неурядових організацій, що співпрацюють з бібліотеками.
   Ярмарку урочисто відкривали своїми привітаннями Посол США в Україні Джон Ф. Теффт, Головний менеджер ініціативи «Глобальні бі
бліотеки» Фундації Білла та Мелінди Гейтс Сірі Освальд, голова Консультаційної ради програми «Бібліоміст» Андрій Курков, лідер партії «УДАР», співзасновник Фонду братів Кличків Віталій Кличко, Генеральний директор компанії «Майкрософт» в Україні Дмитро Шимків.
   В експозиції взяли участь більше ніж 50 бібліотек з усієї України, які надають інноваційні послуги населенню, та партнери програми «Бібліоміст» - Агенція США з міжнародного розвитку (USAID). В свою чергу, ІБСЕД надав понад 500 примірників своїх аналітичних періодичних видань, що були презентовані в
рамках стенду проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» і розповсюджені серед учасників Ярмарку.