Новини

Засідання робочої групи в УСПП
23 Червня 2009
Засідання робочої групи в УСПП

     На запрошення Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП)  експерти ІБСЕД взяли участь у засіданні робочої групи з метою обговорення законопроекту «Про систему рейтингування в Україні», яке відбулось в Києві 23 червня 2009 року.
     Одним з ключових питань, що передбачається врегулювати цим законопроектом, є відміна обов’язковості присвоєння рейтингової оцінки емітентів та цінних паперів, оскільки такі умови унеможливлюють здійснення місцевих запозичень у зв’язку з високими витратами за послуги рейтингового агентства. Це дозволило б органам місцевого самоврядування більш активно здійснювати запозичення на фінансовому ринку та залучати додаткові ресурси  для розвитку інфраструктури міст.
     На разі, між представниками Інституту бюджету та УСПП ведуться переговори щодо включення експертів ІБСЕД до складу робочої групи по відміні обов’язкового рейтингування, що утворюється за участю представників УСПП та Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, для подальшої активної роботи у цьому напрямку.