Новини

21 червня у КМДА відбувся круглий стіл «Впровадження Бюджету участі у місті Києві»
22 Червня 2016
Roundtable "Implementation of Participatory Budget in the City of Kyiv" Held at KCSA
   21 червня Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень (далі – Інститут) у рамках проекту USAID «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» (далі – Проект) спільно з Київською міською державною адміністрацією провів круглий стіл «Впровадження Бюджету участі у місті Києві».
   Захід відбувся під головуванням Андрія Страннікова, Голови постійної комісії Київської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, за участю представників Департаменту фінансів та Департаменту суспільних комунікацій КМДА, громадських організацій, незалежних експертів, депутатів тощо.
   Для обговорення запрошених були представлені проекти документів, розроблені Інститутом спільно з КМДА щодо запровадження у місті Києві механізму залучення громадськості до бюджетного процесу, що у світі поширений під назвою «Бюджет участі». Бюджет участі – це відкритий діалог між міською владою та мешканцями міста щодо розподілу частини міського бюджету безпосередньо жителями шляхом подання ними проектів, спрямованих на підвищення комфортності проживання у місті, та їх відбору через процедуру відкритого голосування. Проекти, які найбільше підтримують мешканці, реалізуються за рахунок коштів бюджету міста.
   Учасники круглого столу також ознайомились із дворічним досвідом впровадження Бюджету участі у місті Черкаси та перевагами цього механізму для підвищення довіри громадськості до влади.
   Учасники засідання предметно обговорили пропозиції до проектів документів, що регулюватимуть процес Бюджету участі у місті Києві, ознайомились з можливостями електронної системи Бюджету участі, що розробляється для Києва у рамках Проекту та забезпечуватиме автоматизацію цього процесу на усіх його етапах, а також перспектив запровадження Бюджету участі в місті Києві.
   За результатами засідання вирішили розмістити на офіційному сайті КМДА та Інституту відповідні проекти документів щодо впровадження Бюджету участі в місті Києві будуть для публічного обговорення киянами. Усі пропозиції будуть опрацьовані Інститутом спільно з КМДА до схвалення зазначених документів.