Новини

КМДА та ІБСЕД підписали меморандум про взаєморозуміння
24 Лютого 2016
КМДА та ІБСЕД підписали меморандум про взаєморозуміння
   23 лютого 2016 р. Київський міський голова Віталій Кличко та Генеральний директор Всеукраїнської громадської організації «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ВГО ІБСЕД) В’ячеслав Зубенко, підписали меморандум про взаєморозуміння.
   ІБСЕД та КМДА домовилися про співробітництво у рамках проекту "Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження", головною метою якого є запровадження прогресивних методик бюджетування, підвищення прозорості використання бюджетних коштів та сприяння покращенню обізнаності громадськості у бюджетному процесі.
   ІБСЕД надаватиме КМДА консультаційну допомогу у розробці і впровадженні методології проектування бюджету міста та розробці концепції бюджетування із залученням громадськості Києва. Зокрема, мова йде про розробку електронної системи, її технічну підтримку та навчання.
   Також в рамках меморандуму передбачена підтримка ІБСЕД реалізації стратегічного плану Києва та середньострокового планування. ІБСЕД проводитиме моніторинг формування та виконання міського бюджету, а також навчання з питань методології програмно-цільового методу бюджетування та ефективності використання бюджетних коштів.
   Підписання меморандуму між КМДА та ІБСЕД стало першим важливим кроком до залучення громадськості Києва приймати участь у формуванні місцевого бюджету за допомогою електронної системи, а також контролю за розподілом бюджетних коштів