Новини

Координаційна нарада та тренінги у Луганську
22 Лютого 2011

Стартує серія навчань з ПЦМ для нових бюджетів пілотних регіонів проекту MFSI

 

   Експерти проекту MFSI спільно з Міністерством фінансів України розпочинають проведення серії регіональних координаційних нарад та тренінгів для нових учасників експерименту із запровадження ПЦМ на місцевому рівні. Перші заходи пройдуть в м. Луганськ з 1 по 3 березня 2011 р.

    Ця робота проводиться Інститутом бюджету в рамках виконання завдань проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» за підтримки USAID у відповідності до Наказу Міністерства фінансів України №805 від 2/08/2010 р., яким визначено Основні підходи запровадження Програмно-цільового методу складання та виконання бюджетів в Автономній  Республіці Крим, Житомирській, Луганській і Львівській областях.

    Заходи в Луганську відбудуться за таким графіком:

    1 березня 2011 р. пройде координаційна нарада Міністерства фінансів України з керівництвом Луганської Обласної державної адміністрації та пілотних бюджетів – учасників експерименту щодо основних засад проведення ПЦМ-експерименту в пілотних регіонах. У нараді також візьмуть участь представники ОДА, Головного управління Державної казначейської служби України, Міські Голови, Голови райдержадміністрацій, начальники відповідних фінансових управлінь.

    Пізніше того ж дня, Міністерство фінансів України проведе  нараду-семінар з питань запровадження ПЦМ на місцевому рівні з представниками Головних розпорядників коштів обласного бюджету, Головного фінансового управління та Головного управління Державної казначейської служби України Луганської області.

     2 та 3 березня 2011 р. експерти Інституту бюджету проведуть тренінги з інструктивних матеріалів по запровадженню програмно-цільового методу формування та виконання місцевих бюджетів для вже діючих учасників експерименту в Луганській області (м. Луганськ, м. Алчевськ, м. Ровеньки, м. Краснодон). Учасниками навчань стануть представники відповідних управлінь Державної казначейської служби України, фінансових та галузевих управлінь (відділів) у напрямках соціальний захист та соціальне забезпечення, фізична культура і спорт, державне управління, благоустрій міст, житлово-комунальне господарство та капітальні вкладення.

    Це фактично означає початок  реалізації ІІ етапу експерименту із запровадження Програмно-цільового методу на рівні місцевих бюджетів, в рамках якого досвід запровадження ПЦМ буде поширено на решту 81 місцевих бюджетів пілотних регіонів проекту MFSI.

    Наступні подібні заходи заплановані в середині березня 2011 р. у Львові.