Новини

Координаційні наради та тренінги розпочались
12 Березня 2011
Coordinating meetings and trainings are launched

Стартувала серія навчань з ПЦМ для нових бюджетів пілотних регіонів

 

     Експерти проекту MFSI спільно з Міністерством фінансів України розпочали проведення серії регіональних координаційних нарад та тренінгів для нових учасників експерименту із запровадження ПЦМ на місцевому рівні. Перші заходи пройшли в м. Луганськ з 1 по 3 березня 2011 р. , а 11-12 березня – у Львові.

    Ця робота проводиться Інститутом бюджету в рамках виконання завдань проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» за підтримки USAID у відповідності до Наказу Міністерства фінансів України №805 від 2/08/2010 р., яким визначено Основні підходи запровадження Програмно-цільового методу складання та виконання бюджетів в Автономній  Республіці Крим, Житомирській, Луганській і Львівській областях.

    Заходи в Луганську відбулись за таким графіком:

   1 березня 2011 р. пройшла координаційна нарада Міністерства фінансів України з керівництвом Луганської Обласної державної адміністрації та пілотних бюджетів – учасників експерименту щодо основних засад проведення ПЦМ-експерименту в пілотних регіонах. У нараді також взяли участь представники ОДА, Головного управління Державної казначейської служби України, Міські Голови, Голови райдержадміністрацій, начальники відповідних фінансових управлінь.

    Пізніше того ж дня, Міністерство фінансів України провело нараду-семінар  з питань запровадження ПЦМ на місцевому рівні з представниками Головних розпорядників коштів обласного бюджету, Головного фінансового управління та Головного управління Державної казначейської служби України Луганської області.

    2 та 3 березня 2011 р. експерти Інституту бюджету провели тренінги з інструктивних матеріалів по запровадженню програмно-цільового методу формування та виконання місцевих бюджетів для вже діючих учасників експерименту в Луганській області (м. Луганськ, м. Алчевськ, м. Ровеньки, м. Краснодон). Учасниками навчань стали представники відповідних управлінь Державної казначейської служби України, фінансових та галузевих управлінь (відділів) у напрямках соціальний захист та соціальне забезпечення, фізична культура і спорт, державне управління, благоустрій міст, житлово-комунальне господарство та капітальні вкладення.

    Наступні подібні заходи відбулись у Львові 11-12 березня 2011 р.

   Учасниками Координаційної наради стали 36 представників Львівської Обласної державної адміністрації та пілотних бюджетів – учасників експерименту у Львівській області. До участі в тренінгу з інструктивних матеріалів по запровадженню програмно-цільового методу формування та виконання місцевих бюджетів, що відбувся 12 березня, долучились 32 представника вже діючих учасників експерименту у Львівській області (м. Львів, м. Дрогобич, м. Стрий, м. Червоно град, м. Моршин, м. Трускавець, м. Новий Розділ, м. Борислав).
    Ці заходи фактично стали початком реалізації ІІ етапу експерименту із запровадження Програмно-цільового методу на рівні місцевих бюджетів, в рамках якого досвід запровадження ПЦМ буде поширено на решту 81 місцевих бюджетів пілотних регіонів проекту MFSI.