Новини

Меморандум між КМДА та ІБСЕД
15 Березня 2011
Memorandum between KCSA and IBSER

Підписано Меморандум про співпрацю між КМДА та ІБСЕД

 

    На виконання  завдань проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» щодо надання Київській міській державній адміністрації допомоги у розробці та реалізації стратегії міста Києва, забезпеченні енергоефективності у м. Києві та удосконаленні системи міського адміністративного управління, 1 березня 2011 р. було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Київською міською державною адміністрацією та Інститутом бюджету.

    Спільною метою діяльності в рамках реалізації Меморандуму є співпраця між КМДА та Інститутом бюджету за такими напрямками:

І    - запровадження Програмно-Цільового методу бюджетування шляхом проведення навчань та надання консультаційної підтримки із застосування ПЦМ у бюджетному процесі для фахівців райдержадміністрацій міста Києва та головних розпорядників коштів міського бюджету.

ІІ   - надання підтримки у реалізації стратегії міста Києва шляхом розробки рекомендацій щодо методів забезпечення фінансування окремих компонентів Стратегічного плану розвитку міста Києва, а також щодо покращення структури та змісту фінансових компонентів Плану для забезпечення підтримки його реалізації незалежними фінансовими ресурсами. Окрім того, в рамках цього напрямку передбачається, що експерти ІБСЕД допомагатимуть КМДА в узгодженні фінансової частини Стратегічного плану міста Києва з річним міським бюджетом на основі ПЦМ та іншими програмами розвитку, а також у розробці методології проектування міської бюджетної програми для виконання Стратегічного плану.

ІІІ   - розробка та впровадження фінансової практики, що сприятиме забезпеченню енергоефективності у м. Києві шляхом запровадження системи моніторингу та оцінки енергетичних  витрат міського бюджету, надання допомоги комунальним підприємствам Києва у застосуванні дієвих фінансових механізмів для реалізації проектів з енергозбереження.