Новини

Міжрегіональна координаційна нарада
26 Жовтня 2011
Inter-regional Coordinating Meeting

Міжрегіональна координаційна нарада із запровадження програмно-цільового методу

    ІБСЕД продовжує активну роботу над запровадженням Програмно-цільового методу планування та виконання місцевих бюджетів.  
   26 жовтня 2011 року в приміщенні Київської обласної державної адміністрації відбулася міжрегіональна координаційна нарада-семінар із запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів.
   Захід було організовано спільно з Міністерством фінансів України та Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень за підтримки USAID.
   Нарада відбулась під головуванням заступника директора Департаменту місцевих бюджетів та інвестицій Міністерства фінансів України Маркович Г.Б. та начальника Головного фінансового управління Київської ОДА Карамушко Л.І.
   У нараді приймали участь спеціалісти Міністерства фінансів України, Київської обласної державної адміністрації, начальники фінансових управлінь Київської, Сумської, Чернігівської областей та експерти ІБСЕД.
   Актуальність проведеної наради зумовлена подальшим поширенням експерименту з ПЦМ. Так на виконання наказу Міністерства фінансів України від 02.08.2010 № 805 передбачено залучити з 2012 року до державного експерименту із впровадження ПЦМ бюджет м. Севастополя, усі бюджети міст обласного значення, усі обласні бюджети України, а також районні бюджети Дніпропетровської, Донецької та Вінницької областей.
   Цим заходом було розпочато нову серію навчань з ПЦМ. Протягом листопада-грудня 2011 року подібні заходи пройдуть у м. Одеса, м. Дніпропетровськ, м. Донецьк, м. Хмельницький та у м. Вінниці і охоплять фахівців місцевого рівня усіх регіонів України.

   Після завершення серії координаційних нарад протягом І півріччя 2012 року ІБСЕД буде організовано проведення тренінгів та консультацій із запровадження ПЦМ в обласних центрах для фахівці структурних підрозділів фінансових управлінь, які відповідають за формування галузевих показників відповідних бюджетів.
   Тренінгами та консультаціями будуть охоплені усі галузі, що дозволить сформувати місцеві бюджети у форматі ПЦМ за всіма напрямами використання бюджетних коштів та забезпечить їх прозоре та ефективне використання.