Новини

НКР
18 Серпня 2012
NAB

Засідання Національної Консультаційної Ради

  17 серпня 2012 року в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» відбулося засідання Національної Консультаційної Ради (НКР) з питань ефективного управління державними фінансами.
   Мета цього заходу - координація дій, що здійснюються в напрямку запровадження програмно-цільового методу бюджетування (ПЦМ).
   На засіданні обговорені актуальні питання удосконалення нормативної бази для складання та виконання місцевих бюджетів за ПЦМ в частині виконання Закону України «Про порядок проведення реформування системи охорони здоров’я у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та місті Києві».
   Крім того, учасники засідання аналізували особливості казначейського обслуговування місцевих бюджетів, сформованих за ПЦМ і напрями вдосконалення казначейських процедур.
  Зокрема, експертами проекту ЗМФІ-ІІ запропоновано для адаптації існуючої звітності про виконання місцевих бюджетів використовувати номер бюджетної програми, який є унікальною складовою коду програмної класифікації.
   Такий підхід дозволить отримати зведений звіт про виконання місцевих бюджетів у форматі ПЦМ та визначити шляхи і напрями вдосконалення діючого програмного забезпечення Казначейства.