Новини

Оголошено переможців конкурсу журналістських матеріалів про ІПВГ
15 Грудня 2016
Winners for Best EITI Media Coverage Competition Announced
  14 грудня у Харкові відбулося урочисте оголошення переможців конкурсу на кращий матеріал у ЗМІ на тему Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні (ІПВГ).
   До участі у конкурсі було надіслано більше 30 робіт учасників з Сумської, Донецької та Харківської областей, матеріали яких стосуються питань впровадження ІПВГ, бюджетних процесів, пов’язаних з платежами від видобувних компаній; участі у визначенні проектів, необхідних для розвитку регіональної інфраструктури; захисту навколишнього природного середовища, а також роз’яснення змісту, цілей та завдань ІПВГ, аналізу проблемних питань у громадах видобувних районів та шляхи їх вирішення.
   Переможцями конкурсу стали:
І місце  – Федір Нищета, Харківське обласне радіо, програма «Енергоіспит».
ІІ місце – Лілія Наумова, газета «Сумщина», стаття “Нафтовидобувна галузь Сумщини: надбання для області чи проблеми?”
ІІІ місце – Олена Колеснікова, БКП «Редакція районної газети «Трудова слава»», матеріал «За прозорість видобутку вуглеводнів».
ІІІ місце – Юлія Полтавець, телепрограма “Он-лайн гість” студія ОТБ.
   Матеріали журі оцінювало за такими критеріями: актуальність теми, дотримання журналістських стандартів (для журналістів) та етичних норм, повнота і глибина аналізу теми, рівень журналістської майстерності, рівень впливу матеріалу, обсягу охопленої аудиторії, глибини авторських пропозицій щодо порушеного питання.
   В рамках заходу експерти проекту Юрій Буц, Олена Агапова та Олена Крайнюк провели майстер-класи з використання сучасних інструментів моніторингу фінансових потоків та роботи з базами даних ліцензій на використання надр в Україні.
   Приємним бонусом для переможців конкурсу стали рекомендаційні листи від координатора Асоціації Енерготранспарентність Віталія Филенка для участі у «Євразійському медіа курсі з видобувних галузей», очна частина якого пройде у березні 2017 року в м. Стамбул.