Новини

Співпраця з НЕФКО
26 Листопада 2010
Collaboration with NEFCO
ІБСЕД допомагає українським містам в реалізації муніципальних проектів

     Інститут бюджету продовжує активну співпрацю з Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО) на основі підписаного Меморандуму про співробітництво у напрямку розвитку муніципального сектору в Україні.
     В рамках реалізації нового проекту НЕФКО «Підвищення енергоефективності в будівлях навчальних закладів м. Івано-Франківськ», що був підтриманий наприкінці листопада, керівництво Корпорації планує залучити фахівців Інституту бюджету до роботи з підготовки та погодження документації для Міністерства фінансів України.
     Тому наступним кроком в реалізації цього проекту стане проведення необхідних розрахунків та підготовка документів про здійснення запозичення  з метою їх подальшої перевірки та затвердження Міністерством фінансів України, прийняття необхідних рішень сесією міської ради та проведення процедури закупівель по проекту у м. Івано-Франківськ.
     Слід зазначити, що експерти ІБСЕД в рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», зокрема його компоненту, націленого на надання допомоги містам України в реалізації інвестиційних проектів інфраструктурного розвитку у сфері енергозбереження, активно співпрацюють з НЕФКО і надають допомогу містам в розробці схем фінансування і  залучення кредитів від іноземних фінансових установ, а також стосовно удосконалення існуючого та розробки нового законодавства в сфері муніципальних запозичень в Україні.
     Як результат такої допомоги та співпраці, досягнуто прогрес в реалізації ряду муніципальних проектів, зокрема таких:
     - Модернізація шістьох бюджетних установ міста Львів;
     - Модернізація системи теплопостачання міста Рівне;
     - Модернізація двадцятьох бюджетних установ міста Івано-Франківськ;
     - Модернізація системи опалення міста Острог.
     
     Офіційну інформацію щодо початку проекту «Підвищення енергоефективності в будівлях навчальних закладів м. Івано-Франківськ» розміщено на сайті НЕФКО за вказаним посиланням: 

       http://www.nefco.org/ru/news/nefco_finances_energy_efficiency_project_in_ivanofrankivsk