Новини

Студенти Львову дізналися про зміни у регулюванні видобувних галузей та ІПВГ
22 Грудня 2016

21 грудня у Львівському торговельно-економічному університеті відбувся семінар “Роль Ініціативи прозорості видобувних галузей у реформуванні енергетичної галузі України. Прозорість, як інструмент подолання корупції в галузі та створення нових можливостей розвитку місцевих громад”.

Студентам та викладачам було представлено стандарт ІПВГ, висвітлено результати проекту Звіту ІПВГ за 2015-2016 рр., обговорювали залучення інформаційних технологій у боротьбу з корупцією та тіньовими схемами у видобувній галузі. Також учасники семінару дискутували про перспективи застосування законопроекту № 3038 (прийнятого ВР напередодні, 20 грудня) для розвитку інфраструктури сільських громад у видобувних регіонах та розподілу рентних платежів за користування надрами на користь видобувних регіонів України, починаючи з 1 січня 2018 року.

Захід проводився Асоціацією «ЕнергоТранспарентність» за підтримки Національного секретаріату ІПВГ в Україні та USAID проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-II) впровадження» у частині надання допомоги в реалізації компоненту «Ініціатива прозорості видобувних галузей (ІПВГ) в Україні».