Новини

Тренінг-практикум в Києві
25 Березня 2011
Training for the VR Secretariat staff

Співпраця ІБСЕД з Вестмінстерською фундацією за демократію триває
 

    24-25 березня 2011 р. експерти Інституту бюджету провели тренінг-практикум на тему «Сучасний стан застосування програмно-цільового методу у бюджетному процесі в Україні». Учасниками навчань стали близько 30  працівників Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

    Захід був організований Вестмінстерською фундацією за демократію, яка входить до Вестмінстерського консорціуму сприяння парламентам і демократії, в рамках реалізації Програми допомоги Верховній Раді України, що має на меті підвищення кваліфікації працівників Парламенту відповідно до нинішніх і майбутніх потреб ВР України через проведення серії навчальних семінарів. 
     Це вже третій захід, що проводять експерти Інституту бюджету – місцевого партнера Програми - в рамках гранту, отриманого від Вестмінстерської фундації за демократію для проведення серії парламентських тренінгів,  спрямованих на підвищення розуміння міжнародної передової практики в галузі «Фінансового нагляду та контролю». 
     В ході навчань учасники розглянули зміни нормативно-правової бази щодо програмно-цільового методу (ПЦМ) на рівні державного бюджету та законодавчі основи впровадження експерименту із застосування ПЦМ у місцевих бюджетах. Також учасники тренінгу ознайомились з особливостями кодування бюджетних програм, складання бюджетних запитів та паспортів бюджетних програм місцевих бюджетів, результативними показниками бюджетних програм місцевих бюджетів, а пізніше з першими підсумками проведення експерименту із запровадження ПЦМ на рівні місцевих бюджетів та подальшими планами.

    Отримані на семінарі навички можуть бути використані співробітниками Секретаріату для аналізу бюджетних запитів головних розпорядників при розгляді проекту Закону про Державний бюджет України в Комітеті з питань бюджету та інших законопроектів, що матимуть вплив на показники бюджету у майбутньому.