Новини

Тренінг у Рівному
15 Листопада 2010
Training in Rivne
ІБСЕД продовжує серію регіональних навчань з фінансового планування

     У листопаді поточного року експерти Інституту бюджету продовжують проведення регіональних навчань з фінансового планування для фахівців пілотних міст в рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи» (MFSI), зокрема його компоненту, спрямованого на надання містам допомоги в оптимізації муніципальних програм з енергозбереження і планів економічного розвитку, пов’язуючи стратегії розвитку інфраструктури з належним фінансовим плануванням. 
     Так, черговий тренінг відбувся 15 листопада 2010 р. в місті Рівне, на якому зібралося 26 представників фінансових управлінь, управлінь житлово-комунального господарства, економіки, інвестиційної політики, капітального будівництва та інших підрозділів Рівненської міської ради та Рівненської облдержадміністрації.
     Мета навчань - формування навичок фінансового обґрунтування стратегічного плану інфраструктурного розвитку, програми міста з енергозбереження, інвестиційного проекту, специфічних механізмів залучення можливих джерел фінансування, зокрема об’єднання коштів органів місцевого самоврядування та приватних інвесторів. Особливу увагу було приділено останнім змінам у нормативно-правовій базі із зазначених питань.
     Під час тренінгу учасники мали можливість закріпити отримані знання шляхом виконання практичного завдання з визначення, оцінки та пошуку джерел фінансування інвестиційного проекту розвитку адміністративно-територіальних одиниць та представити отримані результати на загальний розгляд.  
     Наступний подібний тренінг відбудеться у Львові 24 листопада 2010 р.