Новини

Засідання Міжвідомчої робочої групи
28 Квітня 2011

Засідання Міжвідомчої Робочої Групи з питань

розвитку місцевих бюджетів

 

    Експерти Інституту бюджету взяли участь в засіданні  Міжвідомчої робочої групи (МРГ) з питань розвитку місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин, що відбулось 28 квітня 2011 р. в Міністерстві фінансів України.

    Від Інституту бюджету до складу Робочої Групи було включено Ірину Щербину, Генерального директора ІБСЕД. До складу Робочої Групи також увійшли представники Комітету ВР України з питань бюджету, Міністерства фінансів України, інших міністерств та відомств, КМДА, представники місцевих органів влади, громадського сектору, інші.

    В ході засідання учасники МРГ затвердили основні напрямки діяльності Міжвідомчої робочої групи з питань розвитку місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин, а також розглянули Рекомендації вищезгаданого круглого столу.

    Зокрема, учасники РГ обговорили питання, що стосуються:

- наповнення  дохідної частини місцевих бюджетів та стимулювання місцевих органів влади стосовно збільшення надходжень до бюджетів; та

- визначення шляхів забезпечення ефективності управління бюджетними коштами, в т.ч. шляхом оптимізації структури видатків та упорядкування мережі бюджетних установ.

    Робоча група продовжить свою роботу у напрямку більш ефективного управління бюджетними коштами, особливу увагу буде приділено роботі над покращенням існуючої нормативно-правової бази.