Новини

Засідання НКР
19 Серпня 2011
NAB Meeting

В Києві обговорили актуальні питання ефективного управління державними фінансами

  19 серпня 2011 р. в готелі «Київ» пройшло чергове засідання Національної Консультаційної Ради (НКР) з питань ефективного управління державними фінансами. Захід відбувся в рамках виконання проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи», що реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень за підтримки USAID.
    Захід мав на меті обговорення результатів запровадження програмно-цільового методу на рівні місцевих бюджетів - нових учасників експерименту із запровадження ПЦМ, а також питань щодо вдосконалення його методологічної бази.
    До участі в засіданні приєднались 25 представників Міністерства фінансів України, Секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, Державного казначейства України, Головного контрольно-ревізійного управління, Головного фінансового управління КМДА, Асоціації міст України та громад, USAID, Ради Європи, інших міністерств та відомств.
    В ході засідання учасники обговорили питання щодо примірного переліку бюджетних програм та результативних показників їх виконання для місцевих бюджетів за видатками, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів, окремі питання ідентифікації категорій видатків при розробці бюджетних програм, а також методичні рекомендації щодо здійснення оцінки ефективності бюджетних програм.
  
     З матеріалами засідання ви можете ознайомитись на сайті в розділі "Про нас" - "Підтримка фіскальних реформ".