Новини

Засідання Робочої Групи
29 Березня 2011
Working Group Meeting

Засідання робочої групи з питань регіонального розвитку та реформи міжбюджетних відносин

 

    29 березня 2011 року у м. Києві в приміщенні Київської Міської Державної Адміністрації (КМДА) відбулось виїзне засідання тематичної робочої групи за напрямом "Регіональний розвиток та реформа міжбюджетних відносин" при Комітеті з економічних реформ при Президентові України. Інститут бюджету представляла Генеральний директор ІБСЕД Ірина Щербина, яка входить до складу зазначеної Робочої Групи.

    Відкрив виїзне засідання тематичної групи голова КМДА Олександр Попов. Робота групи проходила під керівництвом заступника Міністра регіонального розвитку та будівництва України Сергія Романюка та за участі представників Міністерства фінансів України, фінансових управлінь міст, громадських, експертних, аналітичних організацій.

    Учасники засідання розглянули стан виконання заходів плану-графіку реформ за напрямом «Регіональний розвиток та реформа міжбюджетних відносин» за І квартал 2011 року, питання моніторингу та оцінки результативності виконання бюджетних програм за 2010 рік, затверджених бюджетами-учасниками експерименту пілотних регіонів, а також запровадження елементів програмно-цільового методу бюджетування у місті Києві. 
    Окрім цього, учасники підняли питання про основні проблеми впровадження програмно-цільового методу бюджетування, які потребують вирішення:

  • підготовка кадрів;
  • розробка та впровадження відповідного програмного забезпечення;
  • розробка та запровадження інструментарію моніторингу ефективності бюджетних програм;
  • оптимізація бюджетного законодавства та інші.

    За результатами засідання було вирішено:

  • надати пропозиції щодо удосконалення системи моніторингу і оцінки використання коштів місцевих бюджетів;

  • Міністерству фінансів довести до відома місцевих фінансових органів інформацію про результати оцінки результативності виконання бюджетних програм за 2010 р., затверджених бюджетами-учасниками експерименту пілотних регіонів, та кращі практики застосування ПЦМ бюджетування;

  • опрацювати пропозиції місцевих фінансових органів щодо внесення змін до Типової відомчої класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 14.02.2011 №96;

  • Головному фінансовому управлінню КМДА надати пропозиції щодо функціональних вимог до програмного забезпечення при застосуванні ПЦМ складання та виконання місцевих бюджетів.